Lampice su omiljena blagdanska dekoracija

Božićni blagdani sve su nam bliže. Počeo je advent i službeno smo zakoračili u prosinac i najčarobnije doba godine. Prosinac je uistinu poseban mjesec, kada gradovima zavlada blagdanska atmosfera i kad uživamo u mirisima i okusima fine hrane, kolača i kuhanog vina.

Božićnoj čaroliji svakako doprinosi i svjetlost tisuća božićnih lampica koje obasjavaju ulice i trgove, ali i naše domove, jer početak prosinca većini znači i početak ukrašavanja doma prvim božićnim dekoracijama, a među njima su omiljene upravo lampice.

Lampice – omiljena božićna dekoracija

Blagdansko uređenje doma svake nas godine posebno veseli, a te tople osjećaje koji preplave naše životne prostore zahvaljujući prigodnim dekoracijama rado bismo zadržali tijekom cijele godine.

Osim što dekoracijama obilježavamo blagdane, one su tu i da nam poprave raspoloženje, učine da nam zima bude ljepša i zanimljivija i da kod kuće stvorimo istinsku cosy atmosferu.

Lampice su u tom kontekstu izuzetno popularne u svakom domu, jer svojim sjajem i svjetlošću doslovno tjeraju sivilo i hladnoću, a time i zimsku melankoliju. Kao neizostavna božićna dekoracija, preuzimaju ulogu ukrasa bez kojih ne možemo zamisliti blagdane i mogu se pronaći u svakoj kutiji obiteljskih božićnih dekoracija.

Stvorite blagdanski ugođaj u svom domu

Svjetlucanje lampica u svakom će domu stvoriti čarobnu atmosferu, a sve što vam treba je niz sićušnih žaruljica i utičnica. Različitih veličina, oblika i boja, lampice su sasvim dovoljne da s njima u svakoj prostoriji stvorite blagdansku atmosferu i unesete dašak božićne čarolije.

Jednostavne i efektne, mogu se upotrijebiti na tisuću načina kako bismo istaknuli najdraže dijelove svog doma. Lampice nanizane na dugom ili kratkom lancu klasična su blagdanska dekoracija i uvijek im se iznova vraćamo, a najčešće ih stavljamo na božićno drvce koje je teško zamisliti bez sitnih lampica koje ga osvjetljavaju i cijeloj prostoriji u kojoj se nalazi daju taj topli, blagdanski ugođaj.

Lampice na prozorima, ormarima, policama, balkonima, vrtovima…

No, lampice nisu rezervirane samo za jelku. Njima ukrašavamo prozore, stavljamo ih na police, zidove, stepenice, vrata… One stvaraju poseban ambijent i na otvorenom, pa njima ukrašavamo i svoje ulaze, balkone i vrtove.

S obzirom na svoju fleksibilnost, lampice u lancu pristaju u sve stilove uređenja interijera. Osim tradicionalnih okruglih lampica u lancu, postoje i razni drugi oblici sa zimskim motivima poput onih svjetlećeg božićnog drvca, zvijezde, snjegovića ili snježnih pahulja.

Romantično osvjetljenje i toplina

Koje god da su u pitanju, u svaki će dom unijeti toplinu i stvoriti romantično osvjetljenje za pravi blagdanski ugođaj. Načina na koje u svoj dom pomoću lampica možete unijeti dašak božićne čarolije je mnogo, a na vama je da odaberete one koje vam se najviše sviđaju. Imajte na umu da, kad je božićno ukrašavanje doma u pitanju, ne možete pogriješiti jer sve prolazi, a kreativnih ideja zaista ne nedostaje.

Najljepši božićni sajmovi u Europi koje morate posjetiti barem jednom

Nova božićna kolekcija stigla je u ZARA HOME

Ovog Božića…

Čitanje je najljepši božićni ritual

Štitnjača.hr
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.